{a young green}

Przenoszę do ogrodu rośliny z bezdroży i zagajników. Oto czosnek szczypiorek i jego malutkie cebulki przybyszowe. Roślina czosnkowata, która wywodzi się w stu procentach z dzikiej przyrody. Ma znacznie mniej olejków czosnkowo-cebulowych, więc jest łagodny w smaku. Bogaty w witaminę C, potas, magnez i żelazo. Pasuje do każdego dania! Cudownie podkręca grzankę z domowym masłem lub smalcem. Lubię nim także posypywać jajka na miękko oraz biały ser.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Barbara

    Też lubię dodawać czosnek to różnych dań, a zwłaszcza do zup…chyba każdej;-). Czosnek sadzę na zimę a część na wiosnę. Robię też rozsadę z zimowego, który gromadnie wychodzi z ziemi. To niezastąpiona przyprawa, bez której większość potraw nie smakuję…bo robi tą kropkę nad „i”;-). Ale masz super mocną łopatkę, chyba nie trzeba szpadla , żeby coś wykopać;-). Uciski słoneczne:-):-):-).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.