{autumn vegetables} Pasternak zwyczajny wcale nie jest taki zwyczajny. Nie jest też pietruszką! To selerowate warzywo nadaje się do różnych zup, warzywnych zapiekanek i tartych surówek. Z pasternaku można zrobić także domowe frytki i chipsy. 16 listopada 2017 In Mikantor autumn beslowly Budapest Budapeszt food foodies Hungary Magyarország slow slowfood table Węgry ← Previous post Next post → 4 Comments BARBARA PRUSZYŃSKA 17 listopada 2017 Nigdy nie jadłam…;-) admin 17 listopada 2017 Niemożliwe? Zapytaj na targu u małych rolników. W Polsce pasternak często sprzedają zamiast pietruszki. BARBARA PRUSZYŃSKA 18 listopada 2017 Dokładnie, nie jadłam, bo nigdy się na niego nie wpadłam;-). Ale będę się rozglądać za nim;-). admin 19 listopada 2017 Znajdziesz bez problemu. Popytaj! Cmok :* Dodaj komentarzTwój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *Komentarz * Nazwa * E-mail * Witryna internetowa Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email. Δ Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.
BARBARA PRUSZYŃSKA
Nigdy nie jadłam…;-)
admin
Niemożliwe?
Zapytaj na targu u małych rolników. W Polsce pasternak często sprzedają zamiast pietruszki.
BARBARA PRUSZYŃSKA
Dokładnie, nie jadłam, bo nigdy się na niego nie wpadłam;-). Ale będę się rozglądać za nim;-).
admin
Znajdziesz bez problemu. Popytaj!
Cmok :*