Podstawą prawdziwej zupy rybnej – Halászlé jest dobra gatunkowo ryba i jakościowa passata z pomidorów. Zupa nie może być bura – tylko mocno czerwona. Wkrótce zrobię raz jeszcze, bo ta zupa nie ma sobie równych.
Powiem Ci (nieskromnie), że ta zupa pobiła wszystkie bouillabaisse, które jedliśmy w Francji lub krajach śródziemnomorskich. No może jedna rybna, w Piranie – była lepsza.
PS Już wkrótce zjesz bouillabaisse. I to u jej korzeni 🙂🙂
Llooka
Ja marzę o halaszle z Egeru ale Bouillabaisse też bym nie wzgardziła 😉
admin
Powiem Ci (nieskromnie), że ta zupa pobiła wszystkie bouillabaisse, które jedliśmy w Francji lub krajach śródziemnomorskich. No może jedna rybna, w Piranie – była lepsza.
PS Już wkrótce zjesz bouillabaisse. I to u jej korzeni 🙂🙂