Smak żółtych rzodkiewek uwydatniam jedynie dobrą solą. Naturalna prostota może być niezwykle wyrafinowana. A to wszystko dlatego, że mogę zadowalać się kilkoma świeżymi warzywami o doskonałym smaku. A jutro zbiorę przepiękne liście mangoldu i cykorię liściową.
Barbara
Aż musiałam poczytać co to są liście mangoldu 🙈. I jak zobaczyłam to sobie przypomniałam, że już u Ciebie widziałam to warzywko na zdjęciu, ale nigdy tego nie jadłam i raczej nie widziałam , żeby można to warzywo kupić. Ale najlepiej je po prostu posiać i mieć na działce 👍💚.
admin
Mangold to taka nasza botwina. Jest bardzo pyszny i raczej łatwy w uprawie.
Za rok posadzisz 😉
Będziemy się dopingować i wspierać!
Barbara
Super! Bardzo się cieszę😘. Wymiana doświadczeń i dobrych rad zawsze w cenie 👌. Ostatnio dowiedziałam się, że na zarazę u pomidorów dobrze jest opryskać wodą z drożdżami. Na 100g drożdży, 10 l wody. Rozpuścić drożdże w wodzie , odstawić na godzinę i pryskać. Przed wyjazdem tak zrobiłam bo coś zaczęło skręcać liście. Zobaczę jaki będzie efekt po przyjeździe. Ktoś mi poradził też , żeby zmielić skorupki jajek i rozsypać wokół pomidorów. Ale tego jeszcze nie zdążyłam zrobić. Najważniejsze , żę to naturalne metody! Pozdrawiam ciepło Ogrodników💚💚💚.
admin
Wszystkie naturalne rady są na wagę złota.
Skorupki jajek daję pod poziomki. Pomaga!
O drożdżowym płynie też słyszałam, ale teraz robiłam czosnkowy roztwór na mszyce.
Psikałam bób i fasolę. Jest dużo lepiej!
Pozdrawiamy Ogrodniczkę 💚