Partiami zbieram rosyjskie ogórki (żółte i brązowe) oraz cebulę florencką. Muszę przyznać, że coraz bardziej fascynują mnie stare odmiany warzyw. Te rzadko spotkane ogórki są najlepsze jakie jadłam do tej pory! Są bardzo soczyste, chrupiące i bez posmaku goryczki. W następnym roku posadzę ich więcej. To istny rarytas! Nie tylko smakowy, ale również prozdrowotny.

Barbara
I jak nie nazwać Ciebie Super Ogrodniczką!!!




. Ja takich ogórków jeszcze na oczy nie widziałam, nie wiedziałam, że taki kolor ogórków istnieje?!
. Całe życie człowiek się uczy
. Ale już wiem
. Moc uścisków na dobranoc
.
admin
Dzięki, Basiu – wielkie dzięki!
Ogórki są wspaniałe. Nic a nic nie więdną. Są bardzo, bardzo chrupiące.
Postaram się o nasiona dla Ciebie. Choćby na klika rozsad.
Ściskam mocno :****
Barbara
Cudownie by było wypróbować smaku takich ogórków…chętnie przyjmę kilka nasionek
. Dziękuję z góry


.
admin
Załatwione!

Zielone buziaki
Barbara
Dziękuję



.