Prosta sprawa. Już piszę Moczysz przez noc fasolę. Na drugi dzień zmieniasz wodę i zalewasz zimną (trochę więcej niż do przykrycia fasoli). Dodajesz dwie cebule w łupinie i kilka ząbków czosnku oraz ulubione zioła (tymianek, hyzop, majeranek, lubczyk). Dokładasz jeszcze dwie marchewki pokrojone w plastry. Liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujesz długo, bo fasola musi być bardzo miękka. Sos powstanie z rozgotowanej marchewki, cebuli i czosnku. Na koniec jeszcze 2-3 łyżki masła, aby sos był kremowy. Jest pyszne!
Smacznego
Edith
Kochana, jak przyrządziłaś tę fasolę? Zdjęcie jest tak apetyczne, że kiszki mi marsza grają!
admin
Prosta sprawa. Już piszę
Moczysz przez noc fasolę. Na drugi dzień zmieniasz wodę i zalewasz zimną (trochę więcej niż do przykrycia fasoli). Dodajesz dwie cebule w łupinie i kilka ząbków czosnku oraz ulubione zioła (tymianek, hyzop, majeranek, lubczyk). Dokładasz jeszcze dwie marchewki pokrojone w plastry. Liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujesz długo, bo fasola musi być bardzo miękka. Sos powstanie z rozgotowanej marchewki, cebuli i czosnku. Na koniec jeszcze 2-3 łyżki masła, aby sos był kremowy. Jest pyszne!
Smacznego