Prosta sprawa. Już piszę 🙂 Moczysz przez noc fasolę. Na drugi dzień zmieniasz wodę i zalewasz zimną (trochę więcej niż do przykrycia fasoli). Dodajesz dwie cebule w łupinie i kilka ząbków czosnku oraz ulubione zioła (tymianek, hyzop, majeranek, lubczyk). Dokładasz jeszcze dwie marchewki pokrojone w plastry. Liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujesz długo, bo fasola musi być bardzo miękka. Sos powstanie z rozgotowanej marchewki, cebuli i czosnku. Na koniec jeszcze 2-3 łyżki masła, aby sos był kremowy. Jest pyszne!
Smacznego 🙂
Edith
Kochana, jak przyrządziłaś tę fasolę? Zdjęcie jest tak apetyczne, że kiszki mi marsza grają!
admin
Prosta sprawa. Już piszę 🙂 Moczysz przez noc fasolę. Na drugi dzień zmieniasz wodę i zalewasz zimną (trochę więcej niż do przykrycia fasoli). Dodajesz dwie cebule w łupinie i kilka ząbków czosnku oraz ulubione zioła (tymianek, hyzop, majeranek, lubczyk). Dokładasz jeszcze dwie marchewki pokrojone w plastry. Liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujesz długo, bo fasola musi być bardzo miękka. Sos powstanie z rozgotowanej marchewki, cebuli i czosnku. Na koniec jeszcze 2-3 łyżki masła, aby sos był kremowy. Jest pyszne!
Smacznego 🙂