{sarma/dolma}

Na początek roku przygotowałam bałkańskie gołąbki, czyli: sarma lub inaczej dolma. Oczywiście nie miałam liści winogron, więc musiałam użyć czegoś lokalnego. Poszłam do ogrodu i zerwałam piękne liście jarmużu. Do gołąbków był także: gęsty jogurt, serbski ajvar i sos pomidorowy. Sarma wyszła mi naprawdę dobrze! Tym bardziej, że całość powstała bez konkretnego przepisu. Ot, po prostu z pamięci smaków na podniebieniu. Wkrótce zrobię raz jeszcze.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. lavenda

    No nie, ja bym tak nie potrafiła! Jestem pod wrażeniem! Bardzo apetyczne zdjęcie 😻

  2. Potrafiłabyś! Oczywiście, że tak.
    Więcej nawet niż myślisz ❤️
    Dzięki, że się podobało.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.