{Tartine Bread – Artisan Bread Cookbook by By Chad Robertson}

„…The most beautiful bread book yet published…” – The New York Times.

Czysta prawda. Dla nas to wciąż najlepsza książka o chlebie. Ponadto niezawodne przepisy na rustykalne ciasta, pizzę, focaccie, brioche, bułeczki, bagietki, fougasse, babkę, kugelhopf, croissanty, gofry. Są także dania główne, takie jak: zupa cebulowa, burgery, eskalopki, klopsiki. Z tej książki upiekliśmy pierwszy, klasyczny Tartine Bread.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Pamiętam! Dostałaś ją od Zorkiego 🙂

  2. Tak – dokładnie. Z tej książki nauczyliśmy się chleba – krok po kroku.
    W sumie: nie mamy innej 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.