{traditional coffee}

Po południ znów pijemy gorącą kawę. Siedzimy po turecku i przyglądamy się wiosce Słowian. Zapach kawy parzonej na piasku w ciepły i miły sposób unosi się w powietrzu i otula nasze lniane giezła. Dociera do najgłębszych zakamarków naszych dusz. Janie potrafi parzyć wyśmienitą kawę.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kawa parzona na gorącym piasku! Nigdy o takim czymś nie słyszałam…bardzo ciekawe 😃. Wygląda pysznie…o zapachu nie wspomnę😄. Ale musi pachnieć bosko!😍

  2. To jest najbardziej pierwotna forma parzenia kawy. Bardzo znana w całej Arabii.
    Smak, zapach, aromat – nie do opisania.
    Kawowe buziaki 😘

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.